Norbertijnenpad


Locatie: Berlicum
Opdrachtgever: Buvaplan B.V., Apeldoorn
Aannemer: PBO Bouw Rosmalen B.V.
Architecten: Esther Mastenbroek
Categorie: Wonen laagbouw

Het plan maakt onderdeel uit van Schuurkerkpad, een grote uitbreidingslocatie aan de noordzijde van Berlicum. De 14 twee onder een kapwoningen en de half vrijstaande woning liggen aan het Norbertijnenpad. De koopwoningen zijn ontworpen in opdracht van Buvaplan B.V.

Uitgangspunt voor de gehele wijk is een landelijke architectuur met eenvoudige kapvormen, baksteen in warme tinten en de voor Berlicum kenmerkende donkergrijze dakpannen. De woningen liggen tussen de woningen aan het Schuurkerkpad met een landelijke sfeer van woonboerderijen en de bijzondere bebouwingstypologie van patiowoningen aan het Norbertijnenpad.

De woningen zijn zo ingedeeld dat het, ondanks de relatief smalle kavels, toch mogelijk is om te parkeren naast de woning als ook een leefruimte aan de straat te leggen. De keuken ligt centraal in de woning tussen het eten aan de straatzijde en het wonen aan de tuinzijde.
De hoekwoningen zijn zo uitgewerkt dat zij zich ook openen naar de langs gelegen dwarsstraat of voetpad.

Het beeld van de woningen sluit aan bij de rest van de wijk: eenvoudig in hoofdvorm en warm in kleur. Daarnaast is er juist in detail veel aandacht besteed aan het metselwerk en de kozijnen. Dit levert een combinatie op van eenvoud in het totaal en verrijking in detail.

Lees verder

Terug naar overzicht

Ontwerpen vanuit respect