Kortverblijfhuis wonen-met-zorg


Locatie: Ureterp
Opdrachtgever: WoonFriesland
Aannemer: De Groot Vroomshoop Bouwsystemen B.V.
Architecten: Barend Scherpbier
Categorie: Zorg

Voor de JP van den Bent Stichting is in Ureterp, Friesland, een nieuw kortverblijfhuis opgericht. Op deze locatie aan de Mounestrjitte zal voor de duur van 2 weken tot maximaal 1 jaar zorg worden aangeboden aan totaal 22 mensen met een verstandelijke beperking. Deze mensen (zowel kinderen, jongeren als ouderen) zijn ondergebracht in 2 groepswoningen van elk 5 bewoners, 2 tweepersoons appartementen en 8 eenpersoons appartementen. Elke bewoner heeft minimaal een eigen zit-slaapkamer met eigen sanitair. De bewoners krijgen dagactiviteiten aangeboden of gaan naar school.

Het complex is verdeeld in twee delen in de nabijheid van het centrum van Ureterp. Dit vloeit voort uit de aanwezige situatie.

Een deel van het complex is ontwikkeld rondom een deel van een oude molen waarvan slechts de romp nog aanwezig was. Dit deel is geïntegreerd in het nieuwbouw gedeelte van het complex. Bij de opbouw is rekening gehouden met de maat en schaal van de directe omgeving.

Het andere deel is ondergebracht in een leegstaand gebouw. Dit gebouw heeft daarvoor dienst gedaan als woning en bankgebouw.
Bij de ingrijpende verbouwing is slechts de draagstructuur gehandhaafd. Bij de uiteindelijke vormgeving is ook hierbij rekening gehouden met de maat en schaal van de directe omgeving en de verschijningsvorm van het andere deel van het complex zodat het geheel dezelfde uitstraling heeft.
In dit deel van het complex zijn hoofdzakelijk de ondersteunende functies ondergebracht.

Klik hier voor project: Kortverblijfhuis ondersteunende diensten, Ureterp

Lees verder

Terug naar overzicht

Ontwerpen vanuit respect