de Hogekamp: conferentiehotel


Locatie: Enschede
Opdrachtgever: Conferentiehotel Drienerburght
Architecten: Esther Mastenbroek, Barend Scherpbier
Categorie: Horeca, Interieur

Het hoogste en een van de oudste gebouwen van de Universiteit Twente – het voormalige faculteitsgebouw voor Electrotechniek en Technische Natuurkunde – is getransformeerd tot het U Parkhotel en studentenhuisvesting. Het hotel heeft 72 kamers, aangevuld met restaurant, bar, boardroom en ca. 1.000 m2 conferentiefaciliteiten. En ligt in een prachtige groene omgeving op de campus van de Universiteit Twente.

Het gebouw heeft 10 lagen. Het conferentiecentrum en de sociale ruimten zijn gesitueerd op de begane grond. De hotelkamers liggen op de daarboven gelegen verdiepingen. Met op de 9de verdieping de Superior kamers en de Boardroom.
Het gebouw uit 1967 is in de geest van de nieuwe zakelijkheid ontworpen door Samuel van Embden. Kenmerkend voor het gebouw is de betonnen constructie en de transparante gevel als lichte invulling. In ons interieurontwerp hebben we het oorspronkelijke karakter van het gebouw behouden en versterkt. Voor dit bestaande robuuste betonnen gebouw is gekozen voor een chique en warm interieur. Dit contrast geeft het hotel zijn eigen unieke uitstraling.

 

fotograaf: Michael van Oosten en Laurens Kuipers

 

Lees verder

Terug naar overzicht

Ontwerpen vanuit respect