Grandeur


Locatie: Enschede
Opdrachtgever: V.O.F. In de Groene Bogen, Rijssen
Aannemer: Hegeman Bouw Vriezenveen B.V., Almelo
Architecten: Esther Mastenbroek
Categorie: Wonen laagbouw

Het deelplan Grandeur is onderdeel van het plan ’In de Groene Bogen’.
Dit plan ligt in de wijk Horstlanden-Veldkamp, een oude Enschedese wijk dicht bij de binnenstad. De Grandeur ligt aan de rand van het plan en vormt de aansluiting met de bestaande wijk. De woningen liggen aan de Blekerstraat, een oude straat met monumentale hoge bomen.

De woningen zijn ontworpen in een stijl die aansluit bij de sfeer van de straat. In het ontwerp zijn de stijl kenmerken van de jaren 20 terug te vinden, zoals de verticale raamindelingen en de aandacht voor detaillering in het metselwerk.
Het plan kent drie typen woningen met ieder een eigen beukmaat variërend van 5,4 m, 6,0 m tot 6,6 m. Elk type heeft zijn eigen kleuren palet en twee gevelvarianten. Op die manier ontstaat er een straatbeeld met een mix van zes woningtypen, die in een vrije volgorde langs de straat verdeeld zijn. Deze grote variatie en vrije verdeling vergroot het individuele karakter van de woning.

Het individuele karakter komt ook terug in de vrijheid die de kopers hebben gehad om hun eigen woning vorm te geven. Volgens het principe van ‘gestructureerd ontwerpen’ hebben de kopers de gelegenheid gekregen om met ons aan tafel hun eigen woning te creëren. De kopers hebben volledige vrijheid in de indeling van de woning gehad en de mogelijkheid gekregen om passend binnen het straatbeeld hun eigen gevel vorm te geven.

Lees verder

Terug naar overzicht

Ontwerpen vanuit respect