dr. Schaepmanstraat


Locatie: Silvolde
Opdrachtgever: Wonion, Ulft
Aannemer: Bouwbedrijf Klanderman b.v., Varsseveld
Architecten: Jeroen Haverkate
Categorie: Wonen hoogbouw

Het project aan de dr. Schaepmanstraat in Silvolde bestaat uit twee kleinschalige appartementenblokken met elk vijf seniorenappartementen en een gemeenschappelijke ontmoetingsruimte. Deze ruimte geeft de mogelijkheid het contact tussen de bewoners onderling te bevorderen. De gemeenschappelijke tuin met diverse zithoeken aan de achterzijde draagt hier tevens aan bij.
De bewoners op de begane grond hebben hun eigen tuin. Op de verdieping zijn de appartementen voorzien van grote balkons.

De appartementenblokken voegen zich op een moderne wijze binnen het kleinschalige karakter van het dorp Silvolde. De blokken sluiten door hun kapvorm en materialisatie aan op de omliggende dorpse architectuur.

De roodbruine gemĂȘleerde baksteen en de frisse oranjerode dakpan sluiten naadloos aan op de bestaande omgeving. De zinken dakrand benadrukt de kapvorm en vormt een belangrijk architectonisch element in het geheel. Ook de raampartijen en balkons zijn op moderne wijze gedetailleerd.

Ook is er bijzonder veel aandacht besteed aan de vormgeving en kwaliteit van de overgang tussen openbare ruimte en privé-terrein. De entreepartijen en de tuinmuren zijn verfijnd gedetailleerd en gematerialiseerd, zodat de kwaliteit gewaarborgd is en zal blijven.

Lees verder

Terug naar overzicht

Ontwerpen vanuit respect