de Klaarbeek appartementen


Locatie: Epe
Opdrachtgever: Nijhuis Bouw B.V., Apeldoorn
Aannemer: Nijhuis Bouw B.V., Apeldoorn
Architecten: Koert Helmes, Jeroen Haverkate
Categorie: Wonen hoogbouw

De door Beltman Architecten ontworpen appartementen staan in de parkzone van de Klaarbeek. Een open groengebied dat diverse functies omvat. Naast wonen kan men er onder andere spelen, wandelen, fietsen en schaatsen.

De appartementen zijn verdeeld over 4 blokken, zogenaamde urban villa’s. Deze blokken zijn ‘verstrooid’ over het groene tapijt waardoor de parkzone zijn open karakter behoudt. De urban villa’s hebben een kleinschalige opzet van 4 appartementen per laag. In totaal bestaan ze uit 6 lagen. Richting de Klaarbeek is dit een verdieping lager. De entree’s liggen op het noorden. Appartementen en zonneterras altijd op de overige, zonzijden. Zodoende hebben de urban villa’s aan alle kanten een prettige, open, woonuitstraling. Geparkeerd wordt er achter aarden taluds. Hierdoor staan auto’s uit het zicht en krijgt het groengebied een licht glooiend karakter. De aardebruine tint van het metselwerk zorgt ervoor dat de bebouwing helemaal op gaat in de bomen en het park.

 

fotograaf: Harry Noback

Lees verder

Terug naar overzicht

Ontwerpen vanuit respect