Interieur Spiegel UTwente


Locatie: Enschede
Opdrachtgever: Universiteit Twente
Architecten: Esther Mastenbroek
Categorie: Interieur

Beltman Architecten heeft een herinrichtingsplan gemaakt voor vier verdiepingen van gebouw de Spiegel. Na de zomer van 2018 verhuist de customer service van LISA (Library, ICT-services & Archive) naar haar nieuwe plek in de Spiegel. Ook de verdiepingen van de diensten FEZ en S&B zijn meegenomen in het herinrichtingsplan.

Ons uitgangspunt was de werkomgeving van de dienst HR op de 4de verdieping van het gebouw. Zij hebben enkele jaren geleden een nieuwe open werkomgeving gekregen: met een open uitstraling, veel glas en zwart als basis kleur. Dit hebben wij voortgezet in het ontwerp voor de inrichting van de andere verdiepingen.
De herinrichting moet er voor gaan zorgen dat medewerkers een meer open manier van werken ervaren zonder een kantoortuin te realiseren. Het flex-concept van de UT is vertaald naar meerdere grote ruimten, de goed aansluiten bij de aard van de werkzaamheden van deze afdelingen.

De inrichting en structuur van de huidige kantoren en gangen blijven in tact. De bestaande leidingschachten – die beeldbepalend zijn voor de architectuur van het gebouw – zijn gehuld in een houten afwerking met latten. Dit geeft een natuurlijke uitstraling. Kantoordeuren zijn vervangen door glazen deuren voor een open en transparante werkomgeving.
Tapijtpatronen in gangen en werkruimten zijn doorgetrokken, waardoor gevoelsmatig een versterking van de open uitstraling ontstaat.

Voor de herinrichting zijn waar mogelijk duurzame en natuurlijke materialen toegepast. Dit geeft het geheel een natuurlijke en warme sfeer.

Terug naar overzicht

Ontwerpen vanuit respect