Groenhorst College


Locatie: Barneveld
Opdrachtgever: Aeres Groep, Ede
Aannemer: Aannemersbedrijf G. Bronkhorst & Zn. B.V, Garderen
Architecten: Esther Mastenbroek
Categorie: Onderwijs en kinderdagverblijven, Selecties

De opdracht voor dit project is verkregen middels een prijsvraag, die uitgeschreven is door de Aeres Groep. Het project betreft deels nieuwbouw en deels renovatie/herindeling van bestaande ruimten van het Groenhorst College ten behoeve van een praktijkopleiding.

Het nieuwe Paraveterinair Trainingscentrum Barneveld biedt een optimale en reële praktijksituatie aan leerlingen en cursisten van het Groenhorst College Barneveld, diverse andere AOC’s en scholen (via PTC+) en Cursuscentrum Dierverzorging Barneveld. Het centrum biedt een volwaardige en professionele leeromgeving met alle faciliteiten van een echte dierenkliniek. Er wordt geoefend op levensechte dummies en gezonde dieren van de school. De entree en receptieruimte zijn geschikt voor het trainen van communicatieve vaardigheden.

In de kliniek bevinden zich: een apotheek, een wachtruimte/receptie, vitrinekasten, lesruimten, 8 spreekkamers, diverse flexwerkplekken met Wifi internet, diverse docenten flexwerkplekken, een O.K., opname ruimte, röntgenkamer en auditorium.

De onderwijsruimten zijn als grote rode elementen in het hart van het gebouw gelegd. Deze onderwijsruimten zijn door middel van vouwwanden flexibel in te delen. De grote puien in de rode elementen zorgen voor voldoende licht in de onderwijsruimten en andersom laten zij het praktijkonderwijs aan de omgeving zien.
De gangzones liggen langs de gevel en bieden, door hun grote breedte, ruimte voor studiewerkplekken aan de gevel. Gespiegeld in het glasvlak, staan buiten dezelfde meubels ten behoeve van het buiten verblijven en studeren.

Lees verder

Terug naar overzicht

Ontwerpen vanuit respect