de schors
Foto over Beltman

De Schors is een woonlocatie van zorginstelling Aveleijn met daarnaast dagbesteding. De naam de Schors betekent bescherming bieden en beschut wonen.

beschut beschermd wonen
Foto over Beltman
Foto over Beltman

De locatie heeft vier afdelingen. Doordat cliënten ouder worden, soms “moeilijk verstaanbaar gedrag” laten zien, minder energie hebben en daarbij lichamelijke en psychische problemen kunnen ontstaan hebben cliënten vaak een klein netwerk. Ze zijn dus veelal aangewezen op het verblijven op de Schors.

De openheid van het gebouw daagt de cliënten uit om uit hun appartement of zit/slaapkamer te komen, rond te kijken en te “ontmoeten”. De boom in de hal is hier een belangrijk onderdeel van. Het verbindt letterlijk de diverse groepen in het gebouw door de stam en zijn takken.

ontmoeten en verbinden

    informatie

    locatie: Losser
    opdrachtgever: Aveleijn, Borne
    aannemer: Bouwbedrijf Karsten B.V., Vroomshoop
    fotograaf: Laurens Kuipers

    architect

    Koert Helmes Koert Helmes

    BMa team

    Hans van Leeuwen Hans van Leeuwen

    Jeroen van der Aa Jeroen van der Aa

    In opdracht van zorginstelling Aveleijn heeft Beltman Architecten in de wijk het Saller in Losser een ontwerp gemaakt voor de nieuwbouw van een woonlocatie (Wet Langdurige Zorg WLZ) voor 33 volwassenen en dagbesteding in 2 lagen.

    De Schors is een woonlocatie met daarnaast dagbesteding. De naam de Schors betekent bescherming bieden en beschut wonen.

    De locatie heeft vier afdelingen. Doordat cliënten ouder worden, soms “moeilijk verstaanbaar gedrag” laten zien, minder energie hebben en daarbij lichamelijke en psychische problemen kunnen ontstaan hebben cliënten vaak een klein netwerk. Ze zijn dus veelal aangewezen op het verblijven op de Schors.

    De openheid van het gebouw daagt de cliënten uit om uit hun appartement of zit/slaapkamer te komen, rond te kijken en te “ontmoeten”. De boom in de hal is hier een belangrijk onderdeel van. Het verbindt letterlijk de diverse groepen in het gebouw door de stam en zijn takken.

    volgende project
    woonlocatie daalweg volgende