vliertuin
Foto over Beltman

De locatie Vliertuin ligt aan de oostkant van Winterswijk, tussen de Vredenseweg, de Acacialaan en de Vlierstraat. En omvat de ontwikkeling van 11 eengezinswoningen.

knipoog naar het verleden
Foto over Beltman
Foto over Beltman

Voor het ontwerp van de 11 nieuwbouw woningen voor woningcorporatie De Woonplaats lagen twee belangrijke uitgangspunten:

  • een natuurlijke aansluiting op de parkachtige ligging;
  • optimale keuzevrijheid voor de toekomstige huurders.

Daarnaast was de oude boerderij met werkplaats aan de Vredenseweg een inspiratiebron voor het ontwerp. Dit komt met een knipoog naar vroeger terug bij de voordeuren.

De woningblokken van 4 en 3 woningen sluiten aan bij de bebouwing van de Vredenseweg. De kleurstelling is gebaseerd op de kleuren van de oude boerderij. Een lichtgrijze plint voegt alle woningen samen tot één ontwikkeling. Afhankelijk van het type krult hij zich vervolgens om de voordeur heen of vormt hij een asymmetrisch accentvlak naast de voordeur. Bovenop deze plint wordt een gevelafwerking in aardetinten toegepast. De kozijnen zijn wit en hebben lichtgroene draaiende delen. Zelfs het ronde raam in de voordeur verwijst terug naar de boerderij. En net als in het bestaande historische lint vormt een witte woning af en toe een accent in dit historische bebouwingslint. De kopgevels richting parkeerkoffer en richting de Vlierstraat zijn voorzien van ramen. Ook en vooral op begane grondniveau.

duurzame woningen

    informatie

    locatie: Winterswijk
    opdrachtgever: Plegt-Vos Oost B.V., Hengelo
    aannemer: Plegt-Vos Oost B.V., Hengelo

    architect

    Koert Helmes Koert Helmes

    Harm Jan Velten Harm Jan Velten

    De Vliertuin ligt tussen de Vredenseweg en de Vlierstraat in Winterswijk.

    Voor het ontwerp van de 11 nieuwbouw woningen voor woningcorporatie De Woonplaats lagen twee belangrijke uitgangspunten:

    • een natuurlijke aansluiting op de parkachtige ligging;
    • optimale keuzevrijheid voor de toekomstige huurders.

    Daarnaast was de oude werkplaats aan de Vredenseweg een inspiratiebron voor het ontwerp. Dit komt terug met een knipoog naar vroeger bij de voordeuren.

    De woningblokken van 4 en 3 woningen sluiten aan bij de bebouwing van de Vredenseweg. De kleurstelling is gebaseerd op de kleuren van de oude boerderij. Een lichtgrijze plint voegt alle woningen samen tot één ontwikkeling. Afhankelijk van het type krult hij zich vervolgens om de voordeur heen of vormt hij een asymmetrisch accentvlak naast de voordeur. Bovenop deze plint wordt een gevelafwerking in aardetinten toegepast. De kozijnen zijn wit en hebben lichtgroene draaiende delen. Zelfs het ronde raam in de voordeur verwijst terug naar de boerderij. En net als in het bestaande historische lint vormt een witte woning af en toe een accent in dit historische bebouwingslint. De kopgevels richting parkeerkoffer en richting de Vlierstraat zijn voorzien van ramen. Ook en vooral op begane grondniveau.

    volgende project
    geert groote volgende