demcon hq
Foto over Beltman

Voor hoogwaardige technologie die bestemd is voor onze toekomst, ben je bij Demcon aan het juiste adres. Zo kijken ze ook naar de toekomst van hun eigen vestiging. Demcon groeit en er is behoefte aan uitbreiding. In de buurt van hun bestaande panden op het Business & Science Park komt het nieuwe hoofdkantoor, HQ. Een ontmoetingsplek om ondernemerschap, talent en onderzoek te stimuleren.

morgen begint vandaag
Foto over Beltman
Foto over Beltman

Demcon groeit. Dat is geen wens meer, dat is een feit. Om klaar te zijn voor de dag van morgen helpen wij Demcon met de toekomstvisie. Daarbij denken we niet van buiten naar binnen. Geen schil ontwerpen en daarna kijken hoe alles erin past. Wij kijken naar alle factoren die meespelen voor het kloppende hart van de Demcon Campus, oftewel Demcon Headquarters (HQ).
Op het Business & Science Park ligt de innovatieroute die als verbindend element de omgeving, gebieden en mensen samenbrengt. HQ komt exact als scharnierpunt op deze route te liggen. Om die reden maken we HQ hét landmark als duidelijk herkenningspunt op de campus. Ontmoeting en verbinding wordt letterlijk zichtbaar.

groei en ontwikkeling tastbaar

HQ wordt een ontmoetingsplek voor medewerkers, klanten en andere (startende) ondernemers. Door zowel een linker- en rechteringang te creëren, leggen we de verbinding met het Demcon Innovation Center, Demcon Technology Center en omliggende gebouwen. Zo willen we stimuleren dat iedereen zijn/haar werkomgeving uitkomt en elkaar ontmoet rondom het HQ. Daarom is het gebouw zonder pas toegankelijk voor flexwerk, vergaderingen en grote bijeenkomsten.

Groei en ontwikkeling staat centraal met de Twentse nuchterheid in het achterhoofd. De eenvoud van het HQ past hierbij en straalt kracht uit. Wanneer je een stap dichterbij zet, word je verrast door de verfijning en aandacht voor detail. Het spel van de bewegingen in de gevel, de plint in relatie tot het ontmoetingsplein en de verticale raamstroken maken het HQ het meest bijzonder. Het laat de vernieuwing, de groei en de speelsheid zien van Demcon. Van geen enkele kant is het gebouw hetzelfde, er gebeurt telkens wat anders en trekt je ogen ernaartoe.

verbinding

Op de begane grond zorgt een open en transparante ontvangst- en ontmoetingsruimte met koffiebar voor verbinding tussen medewerkers, bezoekers en andere gasten. Een royale trap bij de hoofdentree geeft toegang tot vergader- en presentatieruimtes op de eerste verdieping. De overige bouwlagen worden ingevuld met diverse kantoorruimtes en vergaderruimtes, die om een centrale kern liggen. Deze centrale kern met trappen, lift, sanitaire ruimte en koffiebar is vormgegeven als één functionele zone. En is herkenbaar aan de donkerblauwe vloer, tussenwanden en maatwerk kastenwanden. De kern krijgt een akoestische afwerking met eiken latten, die sfeer en warmte geeft aan het interieur en zichtbaar is vanuit alle kantoorruimtes.

De ruimtes rondom de kern zijn zo licht en transparant mogelijk vormgegeven zodat daglicht tot diep in het gebouw doordringt. Kantoorruimtes en vergaderruimtes zijn voorzien van bijzondere tapijtpatronen die voor Demcon zijn ontworpen en in kleurstelling passen bij de linoleum vloerafwering van de gangzones.

Alle vaste inrichting is als maatwerk ontworpen met een verfijnde en strakke detaillering. Het interieur heeft een rustige uitstraling met een vriendelijk kleurenpallet van blauw, beige en zwart. Op verschillende plekken zijn visuals en accenten toegevoegd in blauw en geel. Het ‘Demcon-gevoel’ komt hiermee tot uiting in een uitgebalanceerd en vriendelijk interieurontwerp.

ontmoeten werken vergaderen
verder kijken dan de voorgevel

Met een heel team zetten we HQ mooi, slim en functioneel in elkaar. We halen het maximale eruit en maken de gedachte werkelijkheid. ‘Imagine tomorrow, challenge today’ is de gedachte binnen Demcon. Toch kijken we verder dan dat. We letten op de realiteit, zoals de zoninstraling, energiehuishouding en duurzaamheid van het gebouw. Door deze integrale aanpak wordt een BREEAM Outstanding gebouw gerealiseerd. Zonder dat dat afbreuk doet aan het karakter wat we neer willen zetten. We zoeken naar eenvoudige herhaling door in de details de herkenning naar consistentie te maken. Ieder element is toegevoegd om de verbinding met elkaar te versterken.

slim en functioneel

    informatie

    locatie: Enschede
    opdrachtgever: DTC Real Estate
    aannemer: Trebbe Bouw B.V.

    architect

    Gert-Jan ten Hove Gert-Jan ten Hove

    Esther Mastenbroek Esther Mastenbroek

    BMa team

    Hans van Leeuwen Hans van Leeuwen

    Jeroen van der Aa Jeroen van der Aa

    Susan van der Hoef Susan van der Hoef

    Voor hoogwaardige technologie die bestemd is voor onze toekomst, ben je bij Demcon aan het juiste adres. Zo kijken ze ook naar de toekomst van hun eigen vestiging. Demcon groeit en er is behoefte aan uitbreiding. In de buurt van hun bestaande panden op het Business & Science Park komt het nieuwe hoofdkantoor, HQ. Een ontmoetingsplek om ondernemerschap, talent en onderzoek te stimuleren.

    Morgen begint vandaag al
    Demcon groeit. Dat is geen wens meer, dat is een feit. Om klaar te zijn voor de dag van morgen helpen wij Demcon met de toekomstvisie. Daarbij denken we niet van buiten naar binnen. Geen schil ontwerpen en daarna kijken hoe alles erin past. Wij kijken naar alle factoren die meespelen voor het kloppende hart van de Demcon Campus, oftewel Demcon Headquarters (HQ).
    Op het Business & Science Park ligt de innovatieroute die als verbindend element de omgeving, gebieden en mensen samenbrengt. HQ komt exact als scharnierpunt op deze route te liggen. Om die reden maken we HQ hét landmark als duidelijk herkenningspunt op de campus. Ontmoeting en verbinding wordt letterlijk zichtbaar.

    Groei en ontwikkeling tastbaar
    HQ wordt een ontmoetingsplek voor medewerkers, klanten en andere (startende) ondernemers. Door zowel een linker- en rechteringang te creëren, leggen we de verbinding met het Demcon Innovation Center, Demcon Technology Center en omliggende gebouwen. Zo willen we stimuleren dat iedereen zijn/haar werkomgeving uitkomt en elkaar ontmoet rondom het HQ. Daarom is het gebouw zonder pas toegankelijk voor flexwerk, vergaderingen en grote bijeenkomsten.
    De begane grond voorziet in een open en transparante ontvangst- en ontmoetingsruimte met koffiebar voor zowel medewerkers, bezoekers en andere gasten. Een royale trap bij de hoofdentree geeft toegang tot vergader- en presentatieruimtes op de eerste verdieping. De overige bouwlagen worden ingevuld met diverse kantoorruimtes en vergaderruimtes, die om een centrale kern liggen. Deze centrale kern met trappen, lift, sanitaire ruimte en koffiebar is vormgegeven als één functionele zone. En is herkenbaar aan de donkerblauwe vloer, tussenwanden en maatwerk kastenwanden. De kern krijgt een akoestische afwerking met eiken latten, die sfeer en warmte geeft aan het interieur en zichtbaar is vanuit alle kantoorruimtes.
    De ruimtes rondom de kern zijn zo licht en transparant mogelijk vormgegeven zodat daglicht tot diep in het gebouw doordringt. Kantoorruimtes en vergaderruimtes zijn voorzien van bijzondere tapijtpatronen die voor Demcon zijn ontworpen en in kleurstelling passen bij de linoleum vloerafwering van de gangzones.
    Alle vaste inrichting is als maatwerk ontworpen met een verfijnde en strakke detaillering. Het interieur heeft een rustige uitstraling met een vriendelijk kleurenpallet van blauw, beige en zwart. Op verschillende plekken zijn visuals en accenten toegevoegd in blauw en geel. Het ‘Demcon-gevoel’ komt hiermee tot uiting in een uitgebalanceerd en vriendelijk interieurontwerp.
    Groei en ontwikkeling staat centraal met de Twentse nuchterheid in het achterhoofd. De eenvoud van het HQ past hierbij en straalt kracht uit. Wanneer je een stap dichterbij zet, word je verrast door de verfijning en aandacht voor detail. Het spel van de bewegingen in de gevel, de plint in relatie tot het ontmoetingsplein en de verticale raamstroken maken het HQ het meest bijzonder. Het laat de vernieuwing, de groei en de speelsheid zien van Demcon. Van geen enkele kant is het gebouw hetzelfde, er gebeurt telkens wat anders en trekt je ogen ernaartoe.

    Verder kijken dan de voorgevel
    Met een heel team zetten we HQ mooi, slim en functioneel in elkaar. We halen het maximale eruit en maken de gedachte werkelijkheid. ‘Imagine tomorrow, challenge today’ is de gedachte binnen Demcon. Toch kijken we verder dan dat. We letten op de realiteit, zoals de zoninstraling, energiehuishouding en duurzaamheid van het gebouw. Door deze integrale aanpak wordt een BREEAM Outstanding gebouw gerealiseerd. Zonder dat dat afbreuk doet aan het karakter wat we neer willen zetten. We zoeken naar eenvoudige herhaling door in de details de herkenning naar consistentie te maken. Ieder element is toegevoegd om de verbinding met elkaar te versterken.

    volgende project
    menicon nkl contactlenzen volgende