cbg meb
Foto over Beltman

Met de nieuwe huisvesting van CBG MEB zijn 6 verschillende locaties samengevoegd tot een centrale vestiging in Utrecht. Tevens is het nieuwe werken ingevoerd. Medewerkers hebben geen vaste werkplek meer, met uitzondering van de helpdesk. Naar gelang de werkzaamheden kiezen de medewerkers een werkplek. Zo zijn er onder andere concentratiewerkplekken, bureauwerkplekken, informele overlegplekken, lounge werkplekken en vergaderplekken.

het nieuwe werken
Foto over Beltman
Foto over Beltman

Het ontwerp biedt een grote variatie aan werkplekken en is hiermee flexibel in het gebruik. Om ook het gebouw richting de toekomst flexibel te houden is gekozen voor een plafond- en wandensysteem die een zeer grote mate van flexibiliteit bieden. Ook de installaties zijn hierop aangepast.
Op elk plafondstramien van 1,80 meter zijn wanden te plaatsen. De volglazen wanden zijn verbonden via transparante kunststofprofielen en de gebruiker kan deze naar wens eenvoudig verplaatsen.

De eerste vier verdiepingen hebben elk een centrale ontmoetingsplek: het clubgebied, met coffeecorner en lockers. Deze clubgebieden zijn met elkaar verbonden door vides en trappen. Deze vides zijn gerealiseerd door het openzagen van drie verdiepingsvloeren. Daarnaast omvat het ontwerp ook een bibliotheek en bedrijfsrestaurant waar men kan werken en ontmoeten. Op de bovenste verdieping (15de etage) is de ontvangstruimte voor bezoekers. Hier bevinden zich naast informele overlegplekken en vergaderruimten ook de foyer en de collegezaal.

flexibele werkplekken

  informatie

  locatie: Utrecht
  opdrachtgever: Koopmans Service & Onderhoud b.v., Enschede
  aannemer: Koopmans Service & Onderhoud b.v., Enschede
  fotograaf: Hans Morren

  architect

  Esther Mastenbroek Esther Mastenbroek

  Het College ter Beoordeling Geneesmiddelen (CBG MEB), dat eerder al was uitverkozen tot Overheidsorganisatie 2.0 van het jaar, is eind februari 2012 verhuisd van Den Haag naar Utrecht. Met activiteit-gerelateerde werkplekken, met tijd- en plaatsonafhankelijk werken en met aansturing van de medewerkers op output loopt het CBG voorop met de implementatie van “Het Nieuwe Werken” in overheidsland.

  De opdracht voor de huisvesting van CBG MEB omvatte de volledige herindeling en inrichting van de bovenste 5 verdiepingen van het kantoorpand aan de Graadt van Roggenweg in Utrecht.

  Met de nieuwe huisvesting zijn 6 verschillende locaties samengevoegd tot een centrale vestiging. Tevens is het nieuwe werken ingevoerd. Medewerkers hebben geen vaste werkplek meer, met uitzondering van de helpdesk. Naar gelang de werkzaamheden kiezen de medewerkers een werkplek. Zo zijn er onder andere concentratiewerkplekken, bureauwerkplekken, informele overlegplekken, lounge werkplekken en vergaderplekken.

  De eerste vier verdiepingen hebben elk een centrale ontmoetingsplek: het clubgebied, met coffeecorner en lockers. Deze clubgebieden zijn met elkaar verbonden door vides en trappen. Deze vides zijn gerealiseerd door het openzagen van drie verdiepingsvloeren. Daarnaast omvat het ontwerp ook een bibliotheek en bedrijfsrestaurant waar men kan werken en ontmoeten.

  Op de bovenste verdieping (15de etage) is de ontvangstruimte voor bezoekers. Hier bevinden zich naast informele overlegplekken en vergaderruimten ook de foyer en de collegezaal.

  Het ontwerp biedt een grote variatie aan werkplekken en is hiermee flexibel in het gebruik. Om ook het gebouw richting de toekomst flexibel te houden is gekozen voor een plafond- en wandensysteem die een zeer grote mate van flexibiliteit bieden. Ook de installaties zijn hierop aangepast. Op elk plafondstramien van 1,80m kunnen wanden worden geplaatst. De volglazen wanden zijn verbonden via transparante kunststofprofielen en de gebruiker kan deze naar wens eenvoudig verplaatsen.

  Voor alle ruimten is maatwerk meubilair ontworpen.

  volgende project
  interieur kantoor zwolle volgende