terug

19 april 2023

nieuwe bomen

Ter compensatie van het groot onderhoud van 184 Kasbah-woningen wordt een bos met duizend nieuwe bomen aangeplant. Groothuis Timmerfabriek die 1000 nieuwe houten kozijnen heeft geleverd voor het complex, heeft samen het hoofdaannemer Hegeman het initiatief genomen om voor elk kozijn een nieuwe boom te planten. Dinsdag werd de eerste boom symbolisch in de grond gezet bij de Kasbah, ter gelegenheid van oplevering van de honderdste gerenoveerde woning.

'duurzaamheid hoog in het vaandel'

De twee bouwbedrijven willen met de actie laten zien dat zij duurzaamheid hoog in het vaandel hebben staan. “Een bijdrage voor een beter leefklimaat voor de mens van morgen. Wij omarmen dat als Groothuis en Hegeman enorm”, zegt Hans Wesselink van Groothuis Timmerfabriek. Het is het eerste project waarbij de timmerfabriek samen met een opdrachtgever duizend bomen doneert.

De 1000 bomen, die zijn geschonken aan Welbions, komen niet in Hengelo te staan, maar worden gepland in een nieuw aan te leggen bos in Rheezerveen, in de buurt van Hardenberg. Staatsbosbeheer zorgt voor het onderhoud. De bomen compenseren de hoeveelheid vastgelegde co2 van 146.697 kilo in het project. Dat staat gelijk aan het elektrisch gebruik van 162 huishoudens in 1 jaar tijd.

'prachtig cadeau'

Harro Eppinga, directeur bestuurder bij Welbions, vindt het een prachtig cadeau: “Welbions staat ook voor duurzaamheid. We proberen het niet alleen voor de bewoners zo duurzaam mogelijk te maken en energielasten te beperken. We kijken ook echt goed naar onze aannemers dat zij het onderhoud ook zo duurzaam mogelijk uitvoeren.”

bron: Emile Urban, redacteur, 19 april 2023 12:19
https://www.1twente.nl/artikel/2827449/grootschalige-kasbah-renovatie-levert-duizend-nieuwe-bomen-op