terug

7 juli 2023

eerste gevels van flats langs waddenzeestraat weer zichtbaar

verduurzamen - De eerste gevels van de flats langs de Waddenzeestraat worden weer zichtbaar. De blokken met appartementen zijn wekenlang verscholen geweest achter steigers en zeildoeken.

Verhuurder Woningstichting Den Helder is de negentig flats aan het verduurzamen. Ook wordt de uitstraling van de jaren vijftig flats gemoderniseerd. Het glas is vervangen door HR++ glas en de gevelpanelen onder de kozijnen zijn geïsoleerd.
"De vijf woonblokken zijn onderdeel van de verduurzamingsoperatie die de woningstichting sinds enkele jaren uitvoert op haar bezit. De woningen worden naast isolatieglas ook voorzien van hoogwaardige dak- en gevelisolatie. Daarnaast wordt elke woning aangesloten op drie zonnepanelen waarvan de opbrengst direct naar de huurder gaat", meldt Sander Quartel namens Woningstichting Den Helder.
"Architect Beltman uit Enschede maakt in haar ontwerp gebruik van steenstrips in een warme rode kleur en antracietkleurig geëmailleerd glas wat de sociale huurwoningen in combinatie met de witte balkons een moderne uitstraling geeft."

De woningstichting voert de upgrade uit zonder huurverhoging voor de bewoners. De werkzaamheden worden door bouwbedrijf Tuin uit Schagen uitgevoerd. "Als alles meezit verwachten we eind 2023 klaar te zijn met de werkzaamheden."

90660 Waddenzeestraat complex 46 Den Helder https cdn-kiosk-api.telegraaf.nl 60dee2c0-1c25-11ee-b352-0255c322e81b

bron: Noordhollandsdagblad, vrijdag 7 juli 2023
tekst Marischka de Jager, foto RedMouse