terug

10 juni 2024

afstudeertraject bij Beltman Architecten

Met trots deel ik mee dat ik mijn afstudeerstage en -onderzoek bij Beltman Architecten heb afgerond met een 8,5! Hiermee markeer ik het einde van een bijzonder waardevol, leerzaam en plezierig jaar.
Als stagiair bouwkundige heb ik met veel enthousiasme bijgedragen aan diverse projecten en onderzoek verricht naar de toepassingsmogelijkheden van kunstmatige intelligentie in het ontwerpproces van Beltman Architecten.

Vanuit mijn ambitie om architect te worden, ben ik op 4 september 2023 gestart met afstuderen bij Beltman Architecten. Het afstudeertraject betrof een stage en onderzoek. Tijdens de stage heb ik de kans gekregen het werkveld van de architect vanuit de bouwkundige rol te verkennen.

Dit heeft geleid tot waardevolle kennis en leerzame ervaringen. Zo heb ik tijdens mijn stage: ontwerpopgaves bouwtechnisch uitgewerkt, locaties ingemeten, overleggen bijgewoond en projectlocaties bezocht. Vergeleken met de stage was mijn onderzoeksperiode zelfstandiger. In deze periode heb ik vooral de ruimte en vrijheid ervaren om intern te experimenteren en te verkennen.

De platte organisatie structuur van Beltman Architecten heb ik tijdens mijn afstuderen veelvoudig zien terugkomen in de interne communicatie. Dit heeft ertoe geleid dat ik mij vanaf dag één betrokken voelde als collega en niet aarzelde om vragen te stellen. De werkomgeving, gecombineerd met persoonsgerichte stagebegeleiding, maakt dat ik met veel plezier terugkijk op een succesvol en prettig afstudeerjaar.

Marieke Dekens