vrijstaande woning


Locatie: Nijverdal
Opdrachtgever: particulier
Aannemer: Bouwbedrijf Braamhaar B.V., Enter
Architecten: Jeroen Haverkate
Categorie: Wonen laagbouw

Het door Beltman Architecten ontworpen woonhuis is gelegen in het karakteristieke groene open weidelandschap nabij Nijverdal.

Het woonhuis bestaat uit een ‘gevouwen’ dak dat geleidelijk transformeert tot ruim terras dat uitzicht biedt over de wijde omgeving. In het dak zijn enkele snedes gemaakt die zijn dichtgezet met transparante puien zodat de ruimtes voldoende licht krijgen. Vanwege het fraaie uitzicht naar de omgeving is de pui op de begane grond zo transparant mogelijk gemaakt.

Om naar de openbare straat toe toch nog de nodige privacy te hebben is er een relatief gesloten metselwerken blok onder het dak geschoven waarin het atelier, de keuken, bijkeuken en ouderbadkamer zich bevinden. Op de verdieping zijn een tweetal slaapkamers met badkamer gelegen. In de kelder bevinden zich bovendien nog een fitnessruimte en berging.

Het huis is opgetrokken uit natuurlijke materialen. Zo is het dak bekleed met natuurlijke Zuid-Afrikaanse leien. Het terras met duurzame houten bekleding. Het metselwerken blok is opgetrokken in moderne strakke zwarte baksteen, dat contrasteert met het open karakter van de woning.
De keermuur die het hoogteverschil op de kavel opvangt, is gemaakt van gemetselde natuurstenen blokken.

Ook de bijbehorende garage is in dezelfde architectuur ontworpen en vormt als het ware een kleine variant van het woonhuis.

 

fotograaf: Laurens Kuipers

Lees verder

Terug naar overzicht

Ontwerpen vanuit respect