Volksparksingel


Locatie: Enschede
Opdrachtgever: Reinbouw Vastgoed bv, Dieren
Architecten: Jeroen Haverkate
Categorie: Herstructurering

Voor de locatie in het verlengde van de Westerval, één van de hoofdontsluitingsroutes van Enschede, is een studie verricht naar de potentie die deze locatie in zich heeft.

Als landmark is hier een hoge toren bedacht die zich als een drielaagse wand langs de Volksparksingel ontwikkelt.
Als intermediair tussen de naastgelegen bebouwing en het Volkspark omvat het plan tevens groene scheggen die de verbinding tussen beide gebieden waarborgt. De stedenbouwkundige wand aan het park is voorzien van vijf lagen. Zo wordt het park duidelijk begrenst en kunnen zo veel mogelijk bewoners genieten van het fraaie park. De bebouwing aan de zijde van de naastgelegen woningen is kleinschaliger en dus ook slechts drie lagen.

Het complex zou gematerialiseerd worden in de geest van de omgeving in de vorm van roodbruine baksteen, maar ook veel transparantie door middel van glazen puien.

Terug naar overzicht

Ontwerpen vanuit respect