villa 't Bouwhuis


Locatie: Enschede
Opdrachtgever: De Twentse Zorgcentra, Enschede
Architecten: Jeroen Haverkate
Categorie: Zorg

De locatie ’t Bouwhuis bestaat van oudsher uit twee villa’s met landgoed.
In de jaren 70 van de vorige eeuw is ’t Bouwhuis ontwikkeld als zorginstelling voor verstandelijk beperkten. Clusters van paviljoens zijn toegevoegd aan het landschap rond de villa’s.

De zorg voor verstandelijk beperkten is de afgelopen jaren veranderd. Huisvesting zal steeds meer kleinschalig en zo individueel mogelijk plaatsvinden met een zo ’normaal’ mogelijke uitstraling.

Het stedenbouwkundige einddoel is een landgoed met 3 woonwijken in groene longen. Onderdeel hiervan is het toevoegen van een derde villa als onderdeel van een van de 3 woonwijken.
In deze villa zijn kleine appartementen ondergebracht waarin bewoners zo zelfstandig mogelijk kunnen wonen. De villa is flexibel ontworpen waardoor het mogelijk is om deze gemakkelijk te transformeren naar grotere appartementen dan wel zelfstandige woonunits voor de particuliere markt.

Lees verder

Terug naar overzicht

Ontwerpen vanuit respect