Renovatie villa


Locatie: Neede
Opdrachtgever: ProWonen, Borculo
Aannemer: Aannemersbedrijf Kormelink BV, Rietmolen
Architecten: Barend Scherpbier
Categorie: Interieur, Renovatie

De opdracht bestond uit het ontwerpen van een nieuwe woonwinkel in de bestaande Witte Villa te Neede, voorzien van een nieuwe aanbouw.

De villa maakte voorheen onderdeel uit van het oude gemeentehuis in Neede. Aan deze villa was een grote logge vleugel gebouwd, die om esthetische en functionele redenen gesloopt is.

Het gebouw is helemaal in zijn oude stijl hersteld, tot aan het authentieke schilderwerk van de houten gootconstructie toe.

Aan de achterzijde van de villa is een moderne halfronde aanbouw van zink gerealiseerd die tevens het decor ervan vormt. In deze aanbouw zijn grote moderne glasopeningen toegepast die functioneren als transparante etalages naar de omgeving.
Tussen de zinken wand en de villa is een moderne verdiepingshoge transparante glaswand aangebracht.

Aan de voorzijde is een halfronde verhoogde tuinmuur gerealiseerd, die de villa verheft boven zijn directe omgeving. Zo wordt het oude statige karakter van het gebouw weer hersteld.

Aan de achterzijde van de aanbouw is een zorgappartementengebouw gerealiseerd. De verbinding tussen dit gebouw en de woonwinkel wordt gelegd door middel van een glasachtige intermediair die tevens de entree vormt van de woonwinkel.

Lees verder

Terug naar overzicht

Ontwerpen vanuit respect