Renovatie Adviescentrum Rabobank


Locatie: Hoogeveen
Opdrachtgever: Rabobank Zuidwest-Drenthe, Hoogeveen
Aannemer: Bouwbedrijf Reitsma bv, Drachten
Architecten: Barend Scherpbier
Categorie: Kantoren en industrie

De opdracht voor de opwaardering van het voormalig kantoorpand van Super de Boer in Hoogeveen is verkregen door het winnen van een selectie.
De Rabobank was in eerste instantie alleen bij ons gekomen om de auteursrechten van het bestaande pand af te kopen (was een oud ontwerp van Beltman), maar heeft ons toch gevraagd om mee te doen in de selectie.
Het is wel bijzonder om een eerder ontwerp van jezelf te veranderen.

Ons streven is altijd dat de voorgestelde ingrepen meer zijn dan alleen cosmetica. In dit geval hebben we een luifel aangebracht die vele functies heeft. De luifel maakt het gebouw optisch groter. Maar zorgt er ook voor dat de installaties op het dak niet te zien zijn en dat de luifel schaduw geeft aan het dak. Via het dak is de warmtelast op een gebouw aanzienlijk. Als we dit op een duurzame manier kunnen verminderen, dragen we bij aan energieverlaging.
Naast voorgaande effecten is de luifel ook een natuurlijke drager voor reclame. Wij streven er naar om de reclame te integreren in een gebouw, zodat er geen wildgroei van naamdragers ontstaat.

Al met al is het een mooie duurzame manier van veranderen van het pand geweest. We hebben nauwelijks wat weggegooid en alleen maar toegevoegd en de opdrachtgever heeft een op het lijf geschreven gebouw gekregen.

Klik hier voor project: Interieur Adviescentrum Rabobank

Lees verder

Terug naar overzicht

Ontwerpen vanuit respect