Pieter Steynstraat


Locatie: Zwolle
Opdrachtgever: Van Wijnen Projectontwikkeling Oost B.V., Arnhem
Aannemer: Van Wijnen Deventer B.V.
Architecten: Jeroen Haverkate
Categorie: Renovatie, Selecties

De selectie voor de renovatie van de flat aan de Pieter Steynstraat in Zwolle, uitgeschreven door Woningstichting SWZ te Zwolle, is samen met Van Wijnen Deventer (in het consortium WDW Ontwikkelend Beheer) winnend afgesloten.

De flat diende gerenoveerd en energetisch opgewaardeerd te worden tot label B.
Om tot het energielabel B te komen is de bestaande spouw gevuld met isolatie en is de voorgevel aan de binnenzijde extra geïsoleerd. De achtergevel is door het grotendeels ontbreken van de spouw en een overmaat aan koudebruggen juist aan de buitenkant geïsoleerd met stucwerk.
De bestaande houten kozijnen zijn vervangen door onderhoudsarme kunststof kozijnen. Tussen de woonkamerkozijnen in de voorgevel zijn de bestaande borstweringen vervangen door isolatieplaten met steenstrips.

De gevel van het trappenhuis is weer fris wit geschilderd. De buitentrap is voorzien van antracietgrijze muurtjes, waardoor de entree een waardige uitstraling krijgt.
De bestaande garageboxen zijn omgevormd tot extra verblijfsruimte voor het appartement erboven. Zo krijgt de flat een aangenamere open uitstraling.

De balkonhekken zijn vervangen door witte stalen hekken, met een detaillering die op een moderne manier verwijst naar de bestaande balkonrand. Ook het dak is geheel geïsoleerd en voorzien van een nieuwe dakrand.

Terug naar overzicht

Ontwerpen vanuit respect