OASE7


Locatie: Assen
Opdrachtgever: Woonconcept Vastgoed, Meppel
Aannemer: Bouwbedrijf Paas B.V., Nieuw Buinen

Op de BAG-locatie in Assen-Oost is een bijzonder woonproject gerealiseerd. Het project omvat 18 zelfstandige appartementen.
Deze appartementen bieden huisvesting aan jong volwassenen met een normale intelligentie met een stoornis in het autistisch spectrum. Er is beperkte begeleiding aanwezig.

Het woonblok is onderdeel van de stedenbouwkundige invulling van de totale BAG-locatie. Kenmerkend is de vrije richting van het bouwblok in de ruimte.
Het gebouw is op de begane grond voorzien van een rondlopende muur. Deze muur vormt de afscheiding van de binnenruimte naar de buitenruimte.

De drie bouwdelen die op maaiveldniveau zijn gekoppeld door de rondlopende muur vormen het uiteindelijke beeld.

Groen is hot
Groen is niet alleen een levensstijl die zeer actueel is, maar ook architectonisch zie je de kleur steeds vaker terug. Dat blijkt uit de vele kleuren in groene bakstenen en gevelsystemen. In Assen is door Beltman Architecten in een groot groengebied de Olivewood toegepast voor het appartementencomplex Oase7.
Op de website van Daas Baksteen staat een opsomming van werken met groentinten die speciaal ontwikkeld zijn per project.

 

fotograaf: Laurens Kuipers

Lees verder

Terug naar overzicht

Ontwerpen vanuit respect