Markveldebrink


Locatie: Enschede
Opdrachtgever: De Woonplaats, Enschede
Aannemer: Koopmans Bouw b.v., Enschede

De opdracht bestond uit het renoveren en opwaarderen van een bestaande flat aan de Markveldebrink in Enschede. De flat kenmerkt zich door lange galerijen en een centrale entree. Deze entree had echter weinig uitstraling en ook de lange galerijen gaven het gebouw een monotoon karakter. Doordat de postkasten in het entreegebouw gesitueerd waren kon iedereen vrij in- en uitlopen, hetgeen de veiligheid niet ten goede kwam.

In het nieuwe ontwerp is gekozen voor een in het oog springende nieuwe entree, met nieuwe postkasten. Deze zijn van buitenaf bereikbaar en van binnenuit te openen. Er is een nieuwe hoge luifel boven geplaatst. Ten behoeve van de signaalwerking heeft ook het trappenhuis een groot dakoverstek gekregen.

Aan de kant van de Markveldebrink zijn boven de dieper gelegen balkons luifels op het dak geplaatst die door kolommen opgetild worden. Aan de kant van de Broekheurnering zijn de luifels op het dak boven de woningentree’s geplaatst. De galerijen en balkons zijn voorzien van frisse groen getinte semi-transparante glasplaten, die het geheel een eigentijds karakter geven.

 

fotograaf: Martin Scheffer

Lees verder

Terug naar overzicht

Ontwerpen vanuit respect