Maatkostuum


Locatie: Lichtenvoorde
Opdrachtgever: Aannemersbedrijf Kormelink BV, Rietmolen
Aannemer: Aannemersbedrijf Kormelink BV, Rietmolen
Architecten: Barend Scherpbier
Categorie: Kantoren en industrie

Op het bedrijventerrein Lindebrook te Lichtenvoorde is voor Kemkens Installatietechniek een markant kantoorpand op maat gerealiseerd.

Het kantoorpand is compact en functioneel van opzet. De bouwkavel en het programma zijn op maat op elkaar afgestemd. Op de beperkte bouwkavel hebben wij naast het gevraagde programma ook de nodige parkeerplaatsen, ontsluiting en een door de gemeente aangegeven groenstrook moeten realiseren. Het grondplan is dan ook strak op het toegestane bouwvlak geplaatst.

Om het gevraagde programma te realiseren is de verdieping rondom voorzien van een uitkraging. De uitkragende bovenbouw is voorzien van een ronde daklijn. Achter deze daklijn ontstaat ruimte voor het uit het zicht plaatsen van installaties.

Het bouwblok is aan de rand van het bedrijventerrein gesitueerd met uitzicht op de Europaweg (de Twenteroute). Hiervan is gebruik gemaakt door de kopgevels een open karakter te geven. De langsgevels hebben een meer gesloten karakter.

In de basis dus een strak gebouw maar door de uitkragingen en ronde dakvorm op de verdieping een luchtig geheel met een bijzondere uitstraling en daardoor een beeldbepalend pand in en voor zijn omgeving.

 

fotograaf: Laurens Kuipers

Lees verder

Terug naar overzicht

Ontwerpen vanuit respect