Kantooruitbreiding


Locatie: Enschede
Opdrachtgever: Farwick groenspecialisten
Aannemer: SylvaBouw, Enschede

De opdracht bestond uit een uitbreiding van het kantoor van hoveniersbedrijf Farwick. Dit is destijds ook door Beltman Architecten ontworpen. Het concept hiervoor bestond uit rode en gele schijven van metselwerk die symbool staan voor de kenmerkende hollandse bloemenvelden. Naast extra ruimte moest de uitbreiding uiting geven aan de promotie van mos-sedum daken.

Het ontwerp van de uitbreiding heeft het bestaande ontwerp gevolgd. Voor de promotie van mos-sedum is een eyecatcher ontworpen in de vorm van een 8 meter hoge kegel van mos-sedum, met een glazen kap. In deze kegel is de directiekamer met vergaderruimte geplaatst. Ten behoeve van het uitzicht is er een aantal kozijnen geplaatst. Mos-sedum heeft de fraaie eigenschap dat het elk seizoen een andere uitstraling heeft, zodat het gebouw een dynamisch geheel vormt.

Samen met de ervoor liggende strakke vijver, is het kantoor van Farwick vandaag de dag een landmark voor de drukke Auke Vleerstraat in Enschede. Tevens is de kegelvorm opgenomen in het nieuwe logo van Farwick.

Lees verder

Terug naar overzicht

Ontwerpen vanuit respect