Kantoor


Locatie: Zwolle
Opdrachtgever: Swickerborg Projecten B.V., Rietmolen

Voor Swickerborg Projecten is een studie gedaan naar de mogelijkheid van een kantoor aan de Ceintuurbaan te Zwolle.

Het gebouw bestaat uit één donkergekleurd blok, dat zich opent middels een verhoogd plateau, ten behoeve van de entree. De gevel opent zich naar de aanrijroute, terwijl het naar de Ceintuurbaan een geslotener karakter heeft.

Het plateau boven de entree functioneert als luifel naar de entree. Het plateau kan op zijn beurt weer dienst doen als terras voor de kantine van het gebouw. Het gebouw is in zijn geheel onderkelderd door middel van een parkeergarage. Zo kon de kavel beperkt worden gehouden en was er ook geen hinderlijk zicht op de auto’s. De gevel naar de Ceintuurbaan steekt op twee verdiepingen uit de donkergrijze massa en biedt hiermee fraai uitzicht op de rondweg.
Het hele gebouw is virtueel opgetild door de transparante glazen puien op de begane grond. Zo is het contact met de directe omgeving het sterkst.

Lees verder

Terug naar overzicht

Ontwerpen vanuit respect