kantoor


Locatie: Lochem
Opdrachtgever: Weversborg Projecten B.V., Rietmolen
Aannemer: Aannemersbedrijf Kormelink BV, Rietmolen
Architecten: Koert Helmes, Barend Scherpbier
Categorie: Kantoren en industrie

In opdracht van Kormelink Bouw uit Rietmolen heeft Beltman Architecten de nieuwbouw voor De Jong & Laan accountants in Lochem ontworpen. De vraag was ongeveer 1.200 m2 verhuurbaar oppervlak over 3 lagen te creëren op een bijzondere plek: een kavel ingeklemd door één van de belangrijkste toegangswegen tot Lochem enerzijds en de rivier de Berkel anderzijds.

Het kantoor heeft een heldere vorm met behalve een voorgevel gericht op de Larenseweg tevens een ‘voorgevel’ gericht op de Berkel. De begane grond ligt ten opzichte van deze twee ‘voorgevels’ terug waardoor de entree op een natuurlijke wijze gemarkeerd wordt. Bovendien zorgt dit ervoor dat het gebouw zich losweekt van het maaiveld en het bestaande landschap zich er schijnbaar onverstoord onder voortzet. Een extra kwaliteitsslag is gemaakt door de installaties op het dak integraal vorm te geven als een – plaatselijke – extra verdieping.

Het gebouw is uitgevoerd in warm rood-bruin metselwerk. In de voorgevels is dit metselwerk zichtbaar als een bakstenen omlijsting. Voor het overige zijn deze voorgevels voornamelijk glas(-achtig) in de vorm van een vliesgevel van aluminium, glas en colorbel.  De zijgevels daarentegen zijn overwegend gesloten met smalle, random gepositioneerde, verticale raamopeningen. Samen met het golfpatroon in het metselwerk vormen ze een – letterlijke – reflectie van de Berkel op het gebouw.

Klik hier voor ons project Nieuwbouw 2 kantoren Lochem.

 

fotograaf: Laurens Kuipers

Terug naar overzicht

Ontwerpen vanuit respect