Hofkwartier


Locatie: Enschede
Opdrachtgever: AM Vastgoedontwikkeling BV, Zwolle

In het Hofkwartier in Enschede is een plan ontwikkeld voor 32 geschakelde eengezinswoningen rondom een centrale gemeenschappelijke groenzone. Om de levendigheid naar de straat toe te vergroten zijn de leefruimtes naar voren geschoven ten opzichte van de entree van de woningen, die teruggelegen is. De woningen hebben elk hun eigen parkeerplaats voor de entree van de woning.

Het uiting geven aan de individualiteit staat voorop in dit plan. De bewoners hebben dan ook de keuze om de woonkamer danwel de keuken aan de voorgevel te positioneren. Door de woningen at random te koppelen danwel losstaand te rangschikken ontstaat een gevarieerd gevelbeeld. Daarnaast hebben de woningen verschillende tinten metselwerk, hetgeen het onderscheidend vermogen vergroot.
De raampartijen zijn modern en strak vormgegeven en deels overhoeks gepositioneerd.

De bewoners hebben de optie een carport aan te brengen. Om eenheid in het gevelbeeld te houden is daartoe door middel van een stalen balk de mogelijkheid geboden dit op een heldere en geordende manier te realiseren.

Lees verder

Terug naar overzicht

Ontwerpen vanuit respect