Het Roessingh


Locatie: Enschede
Opdrachtgever: Centrum voor revalidatie Het Roessingh
Aannemer: Plegt-Vos Oost B.V., Hengelo
Architecten: Barend Scherpbier
Categorie: Interieur, Renovatie, Zorg

Het omvangrijke Centrum voor revalidatie Het Roessingh is door renovatie en nieuwbouw veranderd in een modern complex dat voldoet aan de huidige eisen en wensen.

Het complex heeft zowel aan de buitenzijde als aan de binnenzijde een geheel nieuwe uitstraling gekregen. Deze nieuwe uitstraling begint direct bij de verplaatste hoofdentree gekoppeld aan een herontwikkeld buitengebied.

De renovatie heeft de (gewijzigde) structuur van het gebouw transparanter gemaakt door toepassing van een specifieke kleuren- en materialenopbouw. Daarbij is tevens een huiselijke sfeer gecreëerd die er voor zorgt dat de revalidatiepatiënten het idee hebben dat ze thuis zijn.

Tevens is het revalidatiecentrum aangepast aan de eisen van de deze tijd, en is aan diverse kanten uitgebreid. Een ruime ontvangsthal met receptie, winkelruimte en centrale hal die overloopt in het restaurant gedeelte. Therapieruimten, kantoren en een polikliniek.

De renovatie en nieuwbouwgedeelten zijn in 4 fasen uitgevoerd, waarbij tijdens de werkzaamheden het functioneren van het centrum volledig operationeel is gebleven.

Lees en/of download het artikel Nieuw elan voor Het Roessingh uit Stedenbouw nr. 599, 2000

Klik hier voor project: Het Roessingh: nieuwbouw kinder- en pijnkliniek.

Lees verder

Terug naar overzicht

Ontwerpen vanuit respect