Het Roessingh


Locatie: Enschede
Opdrachtgever: Centrum voor revalidatie Het Roessingh, Enschede
Aannemer: Aannemersbedrijf W.J. Haafkes en Zonen B.V., Goor
Architecten: Barend Scherpbier
Categorie: Zorg

Het omvangrijke Centrum voor revalidatie Het Roessingh is door renovatie en nieuwbouw veranderd in een modern complex dat voldoet aan de huidige eisen en wensen.

Als laatste van 4 bouwfasen is nieuwbouw toegevoegd aan het bestaande gerenoveerde deel. Hier is de kinder- en pijnkliniek ondergebracht. Zij waren voorheen gehuisvest in een paviljoen elders op het terrein.

De nieuwbouw is gerealiseerd op de plek van een oude villa waarin ondersteunende functies onderdak hadden.
Bij de opbouw van de nieuwbouw is rekening gehouden met de  bestaande bestemmingsplanlijnen van de villa om vertraging in het proces te voorkomen. Vandaar de afwijkende schuine lijn in de voorgevel ten opzichte van de rechtlijnigheid van de rest van het complex en de compacte opzet van dit nieuwe bouwdeel.
De kinder- en pijnkliniek heeft een afwijkende architectuur gekregen om onderscheid te maken tussen renovatie en nieuwbouw. In de verbindingsgang naar het bestaande gedeelte is in het dak nog een oud glas-in-lood dakraam van de oude villa opgenomen ter herinnering aan deze villa.

Klik hier voor project: Renovatie Het Roessingh, Enschede.

 

fotograaf: John van der Veldt en Laurens Kuipers

Lees verder

Terug naar overzicht

Ontwerpen vanuit respect