Het Bleekveld


Locatie: Enschede
Opdrachtgever: Ten Brinke Vastgoedontwikkeling
Aannemer: Ten Brinke Bouw BV
Architecten: Jeroen Haverkate
Categorie: Winkels, Wonen hoogbouw, Zorg

Het plan Bleekveld in Enschede bestaat uit drie gebouwen voorzien van sociale huurappartementen.

Het ontwerp bestaat uit drie delen. Aan de Blekerstraat bevindt zich blok A, een appartementengebouw voor ouderen. Daarachter ligt blok B, een drielaags appartementgebouw, met de toegang via het naastgelegen parkeerterrein van de Zuiderspoorflat. Blok C bestaat uit een gebouw met een commerciële plint met daarop drie lagen met appartementen.


Alle drie de gebouwen hebben een eigen architectonische uitwerking. Blok A is een kleinschalig appartementengebouw dat aansluiting zoekt bij de overige bebouwing in de straat. Deze kenmerkt zich door erkers en gedetailleerde kozijnen en beeldbepalende daklijsten. Blok B ligt als een verborgen enclave achter Blok A. Deze is vormgegeven als moderne variant van een karakteristiek industrieel textielpand, met subtiele maar eenduidige detaillering. Blok C is een modern strak vormgegeven gebouw dat aansluiting vindt bij de commerciële uitstraling van de winkelstraat. Boven de donkere metselwerken plint met grote glazen transparante puien, bevindt zich een in lichtgeel metselwerken blok met iets uitstekende inpandige balkons.
De ontsluiting van het parkeerterrein gaat momenteel via het huidige parkeerterrein van de Zuiderspoorflat. Deze flat zal op korte termijn worden gesloopt en vervangen door nieuwbouw. In deze plannen is de toegang tot het Bleekveld meegenomen. Bovendien krijgt het op het binnenterrein gelegen blok B een centrale plek in deze nieuwe plannen.

De drie complexen zijn ontwikkeld en worden gerealiseerd in opdracht van woningcorporatie De Woonplaats.

Lees verder

Terug naar overzicht

Ontwerpen vanuit respect