Hengelo-Noord


Locatie: Hengelo
Opdrachtgever: Welbions, Hengelo
Aannemer: Nijhuis Bouw B.V., Rijssen

In de wijk Hengelo Noord zijn er in drie fases een 11-tal flatgebouwen esthetisch en energetisch gerenoveerd. Voorafgaand is er een diepgaande analyse uitgevoerd wat de bouwkundige en financiële (on)mogelijkheden van de flats waren op het gebied van slopen, restaureren of renoveren. Uiteindelijk is de variant gekozen om de flats energetisch te renoveren tot een label-B niveau.

Ook zijn de badkamers, keukens en toiletten vernieuwd. Tevens is mechanische ventilatie aangebracht. Aan de buitenzijde is de bestaande metselwerk gevel voorzien van isolatieplaten, waarop steenstrips zijn aangebracht. De kleine bestaande loggia aan de slaapkamer is bij deze kamer gevoegd. Het balkon aan de woonkamer is daarentegen twee keer zo groot gemaakt.

In deze wijk is sprake is van een sterke ‘stempel’-structuur. Zodoende is de keus gemaakt de flats een frisse nieuwe uitstraling te geven binnen een naoorlogse Hengelose wederopbouwwijk.

Eenmaal per maand plaatst Aberson een ’baksteenproject’ in de spotlights. Deze maand is dat ons project Hengelo Noord, renovatie appartementen.
Klik hier om naar het project van de maand juni 2015 te gaan. Hier leest u ook een interview met onze architect Bob Hebben.

Lees verder

Terug naar overzicht

Ontwerpen vanuit respect