DVEP


Locatie: Hengelo
Opdrachtgever: DVEP
Aannemer: Ter Steege Bouw Vastgoed Rijssen B.V.
Architecten: Jeroen Haverkate
Categorie: Kantoren en industrie, Selecties

De selectie voor de nieuwbouw van een nieuw eigen kantoor, uitgeschreven door DVEP (de vrije energie producent) , is winnend afgesloten. Het gebouw met toegang via de Jan Tinbergenstraat in Hengelo, ligt aan de aanwezige vijver. Hiermee hebben de werknemers een aangename, rustige werkomgeving.

Het kantoor diende een degelijke uitstraling en een heldere opzet te hebben. Hiervoor is gezocht naar een optimale gebouwvorm, zodat zo min mogelijk ruimte verloren zou gaan aan ’onbruikbare’ gang ruimte. De plint van het gebouw is voorzien van bakstenen van het duurzame Click-Brick-systeem. De opbouw heeft een degelijke uitstraling door de toepassing van roodbruin metselwerk. De kozijnen zijn van onderhoudsarm aluminium.

Verder is het gebouw voorzien van een transparante dubbel hoge open entree, waar de receptiebalie gelegen is. De kern van het gebouw is bewust aan de gevel gelegd, waardoor de kantoorvloer vrij indeelbaar blijft.

Aan de kant van de vijver is een balkon gesitueerd over de volle breedte van het kantoor. Zo is er vrij uitzicht over de vijver. Ook is er op de begane grond een groot terras, grenzend aan de kantine, zodat men hier aangenaam kan vertoeven aan het water.

 

fotograaf: Dirk Verwoerd

Lees verder

Terug naar overzicht

Ontwerpen vanuit respect