Didamseweg


Locatie: Zevenaar
Opdrachtgever: Baston Wonen
Architecten: Jeroen Haverkate
Categorie: Wonen hoogbouw

Het gebouw van twee lagen met een kap vormt de overgang tussen een woonstraat en de rondweg van Zevenaar (Ringbaan Oost). De ontmoeting van deze twee wegen is vormgegeven middels een rotonde.
Vandaar dat het volume is opgedeeld in een massa van drie lagen, grenzend aan de Didamseweg, en een volume van vier lagen, geörienteerd op de rotonde en de Ringbaan Oost.

Het volume aan de Didamseweg is verticaal geleed door de kozijnen boven elkaar te plaatsen. Het bouwdeel aan de Ringbaan Oost introduceert een grotere schaal door de kozijnen gelijkmatig over het gevelvlak te verdelen.
Daarmee sluit het gebouw aan op de schaal en maat van de directe omgeving

Lees verder

Terug naar overzicht

Ontwerpen vanuit respect