de Schors


Locatie: Losser
Opdrachtgever: Aveleijn, Borne
Aannemer: Bouwbedrijf Karsten B.V., Vroomshoop
Architecten: Koert Helmes, Barend Scherpbier
Categorie: Zorg

Beltman Architecten heeft in de wijk het Saller in Losser voor zorginstelling Aveleijn een ontwerp gemaakt voor nieuwbouw van een woonlocatie  (Wet Langdurige Zorg WLZ) voor 33 volwassenen en dagbesteding in 2 lagen.

De Schors is een woonlocatie met daarnaast dagbesteding. De naam de Schors betekent bescherming bieden en beschut wonen. De locatie heeft vier afdelingen. Doordat cliënten ouder worden, soms “moeilijk verstaanbaar gedrag” laten zien, minder energie hebben en daarbij lichamelijke en psychische problemen kunnen ontstaan hebben cliënten vaak een klein netwerk en zijn ze dus veelal aangewezen op het verblijven op de Schors. Daarom heeft het gebouw de openheid om uitgedaagd te worden om je appartement of zit/slaapkamer uit te komen, rond te kijken en te “ontmoeten”. De boom in de hal is hier een belangrijk onderdeel van. Het verbindt letterlijk de diverse groepen in het gebouw door de stam en zijn takken.

 

fotograaf: Laurens Kuipers

Terug naar overzicht

Ontwerpen vanuit respect