de Lei


Locatie: Eibergen
Opdrachtgever: ProWonen, Borculo
Aannemer: Kreunen Bouw Lochem B.V.

Nabij het centrum van Eibergen is een appartementengebouw voor senioren gerealiseerd. Het complex bestaat uit twee appartementenblokken die onderling zijn verbonden door middel van een luchtbrug. De entree is centraal tussen de twee blokken gelegen.

De appartementen zijn via de achterzijde ontsloten door middel van een open galerij. Hier bevindt zich ook het parkeerterrein. De parkeerplaatsen worden op deze wijze zoveel mogelijk uit het zicht van de openbare ruimte onttrokken. Aan de voorzijde, tevens straatzijde, liggen de balkons van de appartementen.

Het complex is een combinatie van traditionele en moderne vormgeving. Door de toepassing van een traditionele kapvorm met lage goothoogte sluit het aan bij het dorpse karakter van de omliggende bebouwing. De haaks in de kap geplaatste blokken hebben door hun materialisatie en vormgeving van de raampartijen een modern karakter. Zo zijn de ramen van de woonkamers overhoeks geplaatst, zodat er een vrij uitzicht naar buiten is. De balkons zijn juist tussen deze blokken gelegen zodat er een meer beschut karakter wordt gecreƫerd.

De blokken zijn bekleed met Zuid-Afrikaanse lei. Deze lei geeft een hele natuurlijke en levendige uitstraling aan het gebouw. De combinatie hiervan met de relatief rustige uitstraling van het roodbruine metselwerk en het oranjerode dak met keramische dakpan zorgt voor een evenwichtige balans naar de omgeving.

In aansluiting op het plan De Lei zijn nabij het centrum van Eibergen zes eengezinswoningen en zes senioren woningen gebouwd. Het plan ligt aan de Huenderstraat. De huurwoningen zijn ontworpen in opdracht van ProWonen en vervangen de oorspronkelijke duplexwoningen.
Klik hier voor ons project de Griffel, Eibergen.

 

fotograaf: Laurens Kuipers

Lees verder

Terug naar overzicht

Ontwerpen vanuit respect