de Klaarbeek


Locatie: Epe
Opdrachtgever: Nijhuis Bouw B.V., Apeldoorn
Aannemer: Nijhuis Bouw B.V., Apeldoorn
Architecten: Esther Mastenbroek
Categorie: Wonen laagbouw

De Klaarbeek is een nieuwe groene wijk aan de rand van Epe. Door de wijk heen loopt een laan met aan weerszijden bomen. Ten noorden van deze laan liggen de door Beltman Architecten ontworpen koop- en huurwoningen.

Deze woningen grenzen met hun voordeur aan een fraai hofje dat in open verbinding staat met de omringende natuur. Ook de parkeerplaatsen zijn direct op deze hofjes georiënteerd en maken de woningen daardoor optimaal toegankelijk en de hofjes autoluw.

Door de toepassing van eenzelfde plint en grijze dakpannen krijgen de woningen de gewenste eenheid en samenhang. Een subtiele variatie in metselwerk kleuren (van warm bruin tot fris geel) en verschillende raamindelingen, zorgt in dit deel van de wijk daarnaast ook voor een gevarieerd beeld.
De fris witte kleur bij de entree en de aandacht voor metselwerk details maakt de fraaie uitstraling van deze woningen compleet.

Ten zuiden van de laan liggen de hofjes met 2-onder-1-kapwoningen en particuliere kavels. Elk hofje heeft een eigen identiteit door variatie in kleur en architectuur. Hier zijn oranje en roodbruine tinten toegepast voor het metselwerk en de dakpannen, waardoor er een samenhang ontstaat.

Lees verder

Terug naar overzicht

Ontwerpen vanuit respect