Assendorp


Locatie: Zwolle
Opdrachtgever: Woningstichting SWZ
Architecten: Esther Mastenbroek, Jeroen Haverkate
Categorie: Herstructurering

In de wijk Assendorp heeft de Zwolse woningstichting SWZ het initiatief genomen om de mogelijkheid van een brede basisvoorziening voor de wijk te onderzoeken. Als centrale locatie is de Assendorperdijk gekozen.
Op deze plek staat de huidige basisschool Het Atelier, een sportschool en een bestaand schoolgebouw van Landstede.

Voor SWZ hebben wij een studie gedaan naar de ruimtelijke inpassing van deze nieuwe functie in de wijk. Het gebouw biedt ruimte aan 50 senioren woningen,
twee basisscholen, een MBO opleiding voor de zorg, kinderopvang, buitenschoolse opvang, ruimten maatschappelijke functies en na-schoolse activiteiten.

De drie modellen onderscheiden zich onder andere in de wijze van openheid naar de wijk, parkeer voorzieningen en individuele uitstraling van de verschillende gebruikers. Een belangrijk verschil tussen de drie modellen is de wijze waarop de school- en speelpleinen liggen en daarmee de entrees zijn geori├źnteerd ten opzichte van de straat.

Naast de ruimtelijke studie hebben we ook het traject begeleid om met alle partijen tot een gezamenlijke visie te komen en de wensen en idee├źn over de toekomstige samenwerking te verbeelden.

Lees verder

Terug naar overzicht

Ontwerpen vanuit respect