Woningen Beekwoude


Locatie: Enschede
Opdrachtgever: Plegt-Vos Oost B.V.
Aannemer: Plegt-Vos Oost B.V.
Architecten: Koert Helmes
Categorie: Wonen laagbouw

Voor de nieuwbouwwijk Beekwoude in Enschede-Zuid hebben wij het ontwerp gemaakt voor de 74 vrijstaande en 2-onder-1-kapwoningen. De woningen hebben een robuuste architectuur. Verschillende gevelindelingen, kleuren en variaties in kapvorm geven de woningen karakter.

“Een gevarieerde woonwijk”, dat was het belangrijkste uitgangspunt bij het ontwerpen van de woningen in Beekwoude, aldus Koert Helmes.

Beekwoude biedt een afwisselende, ruime aanblik. Ondanks dat de woningen in basis dezelfde plattegrond hebben, hebben ze niet allemaal dezelfde uitstraling. Het is echt een gevarieerde wijk. Dat komt enerzijds door de verschillende bebouwing en anderzijds door de verschillen in kapvorm. Er zijn vrijstaande woningen, 2-onder-1-kapwoningen en zelfs een 3-onder-1-kap, dat zorgt al voor variatie.
Door de afwisseling in kapvorm, we zien langskappen, stolpkappen en dwarskappen, ontstaat nog meer veelzijdigheid. Net als in een dorp, daar zijn ook niet alle huizen hetzelfde.
De woningen zijn ruim, licht en praktisch ingedeeld. Bovendien zijn er nog vele opties en mogelijkheden om de woning aan te passen met bijvoorbeeld een uitbouw, erker of dakkapel.

Lees verder

Terug naar overzicht

Ontwerpen vanuit respect