Woonlocatie Daalweg


Locatie: Enschede
Opdrachtgever: Holtdijk B.V., Goor
Aannemer: Aannemersbedrijf W.J. Haafkes en Zonen B.V., Goor
Architecten: Koert Helmes, Barend Scherpbier
Categorie: Herstructurering, Renovatie, Zorg

In opdracht van Holtdijk Project B.V. is er een plan gemaakt voor de herbestemming van het voormalige gebouw van de Alfonsusschool aan de Daalweg te Enschede.

Ten aanzien van het schoolgebouw is getracht zowel de buitenkant als het interieur zo veel mogelijk intact te laten. De maat van de klaslokalen bleek uitstekend geschikt te zijn om zorgeenheden in te huisvesten. In totaal is plek voor 11 zorgeenheden en een ruimte voor een slaapwacht.
Aan de voorzijde van  het gebouw blijven de uiterlijke veranderingen beperkt tot enkele kozijnaanpassingen ten behoeve van franse balkons. Aan de achterzijde van het gebouw is een grote dakopbouw toegevoegd voor de appartementen in de zolderkap.

Op de kop van het oude schoolgebouw staat een klein nieuwbouw blok. Dit vormt in schaal en materialisering de overgang tussen de gymzaal en het monumentale schoolgebouw. Tevens markeert het de ingang van de nieuwe toegangsweg vanaf de Hogelandstraat. Dit blok biedt plaats aan 4 zorgeenheden.

Lees verder

Terug naar overzicht

Ontwerpen vanuit respect