Hoge Hondstraat


Locatie: Deventer
Opdrachtgever: BAM Woningbouw b.v., Deventer
Architecten: Koert Helmes, Jeroen Haverkate
Categorie: Herstructurering

Voor de huidige locatie van het GGD-gebouw en omliggende kavels aan de Hoge Hondstraat in Deventer, is een locatiestudie verricht om een grootschalig appartementengebouw te huisvesten, in combinatie met zorggerelateerde voorzieningen.

De locatie ligt tussen de spoorlijn Deventer-Zwolle, de Hoge Hondstraat en de woonwijk Het Rode Dorp.
Aan de spoorlijn is het GGD-gebouw gelegen, dat bestaat uit vier bouwlagen, uitgevoerd in geel metselwerk. De woonwijk kenmerkt zich door kleinschalige eenlaagse rijwoningen met kap, opgetrokken in roodbruin metselwerk. Het profiel van de Hoge Hondstraat is ruim en stedelijk opgezet, dit in tegenstelling tot de woonwijk.

Het appartementengebouw  sluit in hoogte aan op het bestaande GGD-gebouw. Richting de woonwijk loopt het gebouw geleidelijk aan in hoogte af tot twee bouwlagen. Het profiel aan de Hoge Hondstraat sluit aan op deze hoogte maar loopt richting het spoor geleidelijk op tot een accent van negen bouwlagen hoog. Het gebouw heeft een parkeergarage in het binnenterrein. Op het dak van deze garage is een besloten binnentuin gesitueerd. Deze gezamenlijke binnentuin bevordert het sociale contact tussen de bewoners.

Naast de ontwikkeling van een nieuw appartementengebouw, is er in het bestaande GGD-gebouw ruimte beschikbaar voor zorggerelateerde voorzieningen als een tandarts, huisartsenpraktijk en een fysiotherapeut. Deze voorzieningen zijn ondersteunend voor zowel de bewoners van de appartementen als de rest van de omliggende wijk.

Lees verder

Terug naar overzicht

Ontwerpen vanuit respect