terug

1 augustus 2022

wonen in industriële sferen

Op de hoek van de Industriestraat en de Willem de Clercqstraat wordt een nieuw wooncomplex gebouwd met appartementen en eengezinswoningen die verhuurd gaan worden. Een nieuw bouwproject in Hart van Zuid, een stadsdeel waar op dit moment al flink wordt gebouwd.

Het plan van Nijhuis Bouw uit Rijssen en woningcorporatie Welbions uit Hengelo behelst de bouw van veertien eengezinswoningen en zes appartementen. Het gaat om sociale woningbouw in een prachtig ontwikkelingsgebied, zegt projectontwikkelaar Niels Verveda van Nijhuis Bouw. „Het is een gaaf plan, daar steken we samen met Welbions graag onze nek voor uit. De woningen komen op een prominente plek, dicht bij het centrum.”

Harmonieus geheel
Het bouwplan is ontworpen door Beltman Architecten uit Enschede en ademt de sfeer van de vroegere industrie. „Het ontwerp is zodanig dat het een harmonieus geheel vormt met het industriële karakter van het gebied”, zegt Verveda. Het bouwplan is voorgelegd aan het Supervisieteam van de gemeente dat de bouwplannen voor Hart van Zuid bekijkt en beoordeelt. Dit team heeft half mei positief geadviseerd over het plan, aldus een woordvoerder van de gemeente.

Achterzijde complex
In de punt van het complex, precies op de hoek, komen de zes appartementen, links en rechts daarvan eengezinswoningen die of de voordeur aan de Industriestraat of de voordeur aan de Willem de Clercqstraat hebben. Aan de achterzijde van het complex worden nog eens vier eengezinswoningen gebouwd. Het gaat om een braakliggend terrein dat bebouwd wordt.

Nijhuis Bouw hoopt dat de benodigde bestemmingsplanprocedure na de zomervakantie van start gaat. „Als alle stappen goed kunnen worden doorlopen, gaat medio volgend jaar de schop in de grond”, zegt Verveda. Half 2024 zouden de woningen er moeten staan.

bron: De Twentsche Courant Tubantia, 1 augustus 2022, door Saskia Minkman