terug

17 september 2020

afronding project dinkelstaete eindelijk in zicht

Eind november wordt begonnen met de bouw van het appartementencomplex Dinkelstaete op de hoek van de Oldenzaalsestraat en Lutterstraat in Losser. De eerste bewoners moeten rond Kerstmis 2021 hun intrek kunnen nemen in een van de 22 appartementen.

Projectontwikkelaar Reinier Hoenderdaal van Koopmans Projecten meldt dat de bouw kan beginnen omdat inmiddels meer dan zeventig procent van de appartementen is verkocht. Dat was de voorwaarde voordat het bedrijf met de bouw zou beginnen.

Daarmee komt een einde aan een plan dat al jarenlang ligt te wachten op voltooiing. Aanvankelijk zou op die plek waar vroeger onder meer de bibliotheek Losser was gevestigd, een luxe appartementencomplex komen voor mensen met een dikke portemonnee. Het plan zou ontwikkeld worden door Sylva Vastgoed en Koopmans Bouw. Voor deze oorspronkelijke opzet uit 2015 bleek uiteindelijk toch geen markt te zijn, met name voor de duurdere appartementen waren onvoldoende koopgegadigden.

Koopmans Projecten is daarop aan de slag gegaan met een nieuw plan dat voorzag in meer maar minder grote en luxe appartementen. „Daarvoor was wel belangstelling”, zegt Hoenderdaal. „We zitten nu op meer dan zeventig procent verkochte appartementen en ik verwacht dat we nog voordat het complex helemaal klaar is, alle appartementen zullen hebben verkocht.”

De kopers zijn vooral mensen die reeds van het pensioen genieten, meldt Hoenderdaal. „Zij kiezen voor een mooi appartement op een centrale locatie. Bovendien is alles gelijkvloers.”

Het nieuwe complex bestaat uit twaalf appartementen van 85 vierkante meter, acht stuks van 100 vierkante meter en twee penthouses van 140 vierkante meter. De meeste appartementen zijn voorzien van opvallende en ruime balkons. Hoenderdaal verwacht dat de eerste schop eind november de grond in kan. „We gaan dan uit van een bouwtijd van ongeveer een jaar, mits het weer meezit.”

Het is de bedoeling dat het complex op een zeer in het oog springende locatie, een mooie aankleding krijgt, zegt Hoenderdaal. „Het wordt mooi ingepast in de omgeving. Aan de achterkant komt de parkeerplaats te liggen. Vanaf de Oldenzaalsestraat werken we met een talud door het hoogteverschil. Het ziet er straks allemaal mooi uit.”

bron: de Twentsche Courant Tubantia, woensdag 16 september 2020