terug

11 maart 2022

12 appartementen in goor

Er gaat eindelijk gebouwd worden op het braakliggende terrein tegenover de H.H. Petrus en Pauluskerk. In juni gaat de schop in de grond en verrijst hier de Begijnenvest, een complex met daarin twaalf sociale huurappartementen. Oplevering: tweede kwartaal van 2023.

Dat laat woningcorporatie Viverion weten. Die had aanvankelijk het plan om hier koopappartementen te bouwen, maar de belangstelling daarvoor was vanwege corona ‘matig’, ook omdat vanwege het thuiswerken kopers andere eisen stellen aan een woning.

Het complex bestaat uit vier tweekamer- en acht driekamerappartementen in een gebouw met drie woonlagen. Op elke verdieping komen vier appartementen. Op de bovenste twee lagen beschikken de toekomstige huurders over een beschut balkon. Alle twaalf appartementen zijn gasloos, zeer energiezuinig en levensloopbestendig.

Bouwer en ontwikkelaar is de Hegeman Bouwgroep uit Almelo.

Begijnenvest
Het complex heeft de naam ‘Begijnenvest’ gekregen. Die naam verwijst naar Begijnhof: een verzameling woningen bij een kapel of kerk waar vrouwen (begijnen) vanuit religieuze of dienstverlenende motieven kozen voor samenwonen buiten een klooster.

bron: de Twentsche Courant Tubantia, vrijdag 11 maart 2022