Van Speykstraat


Locatie: Arnhem
Opdrachtgever: Dura Vermeer Bouw Hengelo BV
Aannemer: Dura Vermeer Bouw Hengelo BV
Architecten: Jeroen Haverkate, Koert Helmes
Categorie: Renovatie

In de Arnhemse wijk Presikhaaf renoveerde woningcorporatie Portaal 96 woningen. Het betrof een zogeheten ‘Stroomversnellingsproject’: een grote en ingrijpende renovatie voor bewoners, waarbij woningen een volledig nieuw uiterlijk krijgen en energieneutraal worden. De woningen leveren nu net zoveel energie op, als dat een gemiddeld gezin jaarlijks verbruikt.

De sociale huurwoningen aan de Dedelstraat, Van Kinsbergenstraat en de Van Speykstraat in Arnhem komen uit de jaren zestig. De woningen kregen een nieuwe ‘jas’ wat zoveel betekent dat de woning een nieuwe, zeer goed geïsoleerde, buitenkant kreeg. Deze huizen zijn daarnaast afgekoppeld van de gasvoorziening en voorzien van een nieuw dak met zonnepanelen. Aan de buitenzijde van de woning zijn de technische installaties van de woning geplaatst, waaronder een warmte-terugwininstallatie (WTW).

Om alle detailleringen, materialen enzovoort goed op elkaar af te stemmen is ervoor gekozen eerst een pilotwoning te maken (Van Speykstraat 60).

Lees en/of download het artikel Van vochtig en tochtig naar luchtdicht en goed geïsoleerd uit Stedenbouw editie 744, jaargang 71, 2017.

Klik hier voor projectinformatie Renovatie Van Speykstraat op de website van Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO).

Lees verder

Terug naar overzicht

Ontwerpen vanuit respect