Twekkelerveld


Locatie: Enschede
Opdrachtgever: DnA, Zwolle
Architecten: Barend Scherpbier
Categorie: Herstructurering, Renovatie, Winkels, Wonen hoogbouw

In de Enschedese wijk Twekkelerveld is het gebied rond het bestaande winkelcentrum herontwikkeld. Een deel van het bestaande winkelcentrum is gehandhaafd en gerenoveerd. Het te behouden deel van het winkelcentrum is uitgebreid, waardoor het winkeloppervlak is verdubbeld. Boven het nieuwbouwgedeelte zijn 83 appartementen gekomen in verschillende typen.

Kenmerkend is het hoogte accent in de knik van de Van Heekstraat. Tegenover het te handhaven deel van het winkelcentrum is een medisch centrum gerealiseerd. Binnen dit centrum zijn een huisartsenpraktijk, een fysiotherapiepraktijk en een apotheek ondergebracht. Boven en naast het medisch centrum zijn appartementen gerealiseerd waarbij de bewoners al dan niet gebruik kunnen maken van medische ondersteuning.

Het medisch centrum en de appartementen zijn in 2007 in gebruik genomen.

Klik hier voor ons project Gezondheidscentrum Twekkelerveld.

Lees verder

Terug naar overzicht

Ontwerpen vanuit respect