Erve Leppink


Locatie: Enschede
Opdrachtgever: Holtdijk B.V., Goor
Aannemer: Aannemersbedrijf W.J. Haafkes en Zonen B.V., Goor
Architecten: Bob Hebben
Categorie: Zorg

Vanaf 1893 was op deze locatie een agrarisch bedrijf gehuisvest. Sinds 1990 was het bedrijf volledig omgezet naar het fokken en opfokken van paarden. In de directe omgeving waren er concrete plannen voor het bouwen van een aantal nieuwbouwwoningen. Vanwege de aanwezige stankcirkels van de fokkerij is er een alternatieve locatie gezocht en gevonden. Vervolgens is de huisvesting voor De Posten en JP van den Bent stichting ontwikkeld.

Aan de bestaande woonboerderij zijn vier gebouwen met een fietsenschuur toegevoegd. Ten behoeve van de nieuwbouw zijn een aantal schuren en een bestaande woning gesloopt. De woonboerderij is verbouwd voor dagbesteding en algemene ruimtes. De uiterlijke verschijningsvorm en de stedenbouwkundige inpassing van de nieuwe gebouwen is gebaseerd op de karakteristieke Twentse boerderijen en schuren.

In drie gebouwen zijn op de begane grond twee groepen met verpleegappartementen voor De Posten gehuisvest, met voor elke groep een eigen gemeenschappelijke woonkamer, badkamers en algemene ruimtes. In één gebouw komen op de verdieping behandelkamers voor fysiotherapie en kantoren voor het personeel. In de andere twee gebouwen zijn appartementen voor de JP van den Bent stichting gerealiseerd, beide voorzien van een eigen entree met opgang.

In het andere zelfstandige gebouw zijn tevens appartementen voor de JP van den Bent stichting gerealiseerd. In de aanbouw van dit gebouw is er bovendien ruimte voor de gemeenschappelijke woonkeuken, een kantoor voor de slaapwacht en een vergaderkamer.

Lees verder

Terug naar overzicht

Ontwerpen vanuit respect